Blog > Komentarze do wpisu
Kotlety mielone
sł - 1kg mielonego mięsa wołowo-wieprzowego wymieszać z:
sł - łyżeczką mąki ziemniaczanej i 2 jajkami,
o - dodać zmieloną cebulę, 1/2 łyżeczki imbiru, na czubku łyżeczki pieprzu cayenne, szczyptę kolendry, pieprz czarny do smaku i dokładnie wymieszać,
sn - dodać sól do smaku, 1/2 łyżeczki wegety i wymieszać,
k - dodać 2 małe namoczone czerstwe bułki, odciśnięte i zmielone,
k - można także dodać łyżkę siekanej zielonej pietruszki i szczyptę bazylii,
g - 1/2 łyżezki majeranku i szczyptę kurkumy,
wszystko dokładnie wymieszać i formować klopsiki. Obtaczać w bułce tartej i smażyć na oleju ok. 10min z każdej strony.
Podawać z ziemniakami i wszystkimi rodzajami jarzyn. Świetnie smakują na zimno do kanapek.
...
 
.
 
.
...
Przepis pochodzi z książki Filozofia zdrowia A. Ciesielskiej.
piątek, 13 marca 2009, ivka76

Polecane wpisy

  • Omlet z ziołami

    Jajecznych śniadań u nas nigdy dość, więc ciągle szukamy nowych inspiracji i połączeń smakowych. A jeśli dodamy do tego pieczywo z własnego pieca, to już śniada

  • Weekend z dynią w Galerii Ogrodniczej ZIELONE CENTRUM

    Zapraszamy w najbliższy weekend na spotkania z dynią... Będzie coś dla Małych i coś dla Dużych :)

  • Bitki wieprzowe

    S chab bez kości można wykorzystać nie tylko do przygotowania tradycyjnego kotleta schabowego, ale również małych i szybkich wieprzowych bitek. Ważne, że nie sm

TrackBack
TrackBack w tym blogu jest moderowany. TrackBack URL do wpisu: