Blog > Komentarze do wpisu
Pasta z grochu
o - 2 łyżki płatków owsianych,
sn - 1/2 szklanki wody,
k - 1/2 podkiełkowanej pszenicy,
g - majeranek, tyminaek,
sł - szklanka ugotowanego grochu, 2 łyżki świeżo zmielonego siemienia lnianego,
o - 2 ząbki czosnku, pieprz
Rozgrzać rondel i wyprażyć płatki. Wlać wodę, gotować płatki przez ok. 20min i odstawić do wystudzenia.
Wymieszać płatki z podkiełkowaną pszenicą, szczyptą soli, majeranku i tymianku oraz roztartym na głądką masę grochem.
Dokładnie wymieszać, dodając siemię oraz przeciśnięty czosnek i pieprz.
Podawać jako dodatek do pieczywa.
...
Przepis pochodzi z książki Jedz i żyj zgodnie z porami roku B. Cyran.
niedziela, 29 marca 2009, ivka76

Polecane wpisy

  • Omlet z ziołami

    Jajecznych śniadań u nas nigdy dość, więc ciągle szukamy nowych inspiracji i połączeń smakowych. A jeśli dodamy do tego pieczywo z własnego pieca, to już śniada

  • Weekend z dynią w Galerii Ogrodniczej ZIELONE CENTRUM

    Zapraszamy w najbliższy weekend na spotkania z dynią... Będzie coś dla Małych i coś dla Dużych :)

  • Mamo! Szybko, szybko! Głodny jestem! :)

    Dziecko moje jedyne ostatnio nabawiło się zapalenia oskrzeli :( Siedzi więc mały mężczyzna w domu i narzeka, na zmianę z wymyślaniem cóż by tu zjeść. Apetyt sto

TrackBack
TrackBack w tym blogu jest moderowany. TrackBack URL do wpisu: