Blog > Komentarze do wpisu
Rolada mięsno-jarzynowa
Mięso przeznaczone do zmielenia trzymam dobę w zaprawie z dużą ilością czosnku i octem balsamicznym plus pozostałe smaki oczywiście.
Po zmieleniu przygotowuję wg przepisu na klopsy.
Osobno przygotowuję jarzyny: starta marchewka, drobno pokrojone cebula, czosnek, por.
Dla tych, którzy mogą - fajnie smakują dodane starte pieczarki.
Zresztą z jarzynami można fantazjować. Wszystkie trzeba poddusić na oliwie i odpowiednio doprawić wszystkimi smakami, w kwaśnym może być np. pomidor.
Następnie równo rozkładam mięsko na papierze do pieczenia i na to wykładam jarzyny - też równą warstwę, po czym zaczynam zwijać całość zabierając papier ze zrolowanej części, bo papier służy jedynie do zwinięcia całości w roladę. Piekę w piekarniku.
Wychodzi ładna i pyszna - szybko znikająca rolada na kanapki i na obiad :o)
...
Przepis zamieściła rosmerta tutaj .
poniedziałek, 09 marca 2009, ivka76

Polecane wpisy

  • Omlet z ziołami

    Jajecznych śniadań u nas nigdy dość, więc ciągle szukamy nowych inspiracji i połączeń smakowych. A jeśli dodamy do tego pieczywo z własnego pieca, to już śniada

  • Weekend z dynią w Galerii Ogrodniczej ZIELONE CENTRUM

    Zapraszamy w najbliższy weekend na spotkania z dynią... Będzie coś dla Małych i coś dla Dużych :)

  • Bitki wieprzowe

    S chab bez kości można wykorzystać nie tylko do przygotowania tradycyjnego kotleta schabowego, ale również małych i szybkich wieprzowych bitek. Ważne, że nie sm

TrackBack
TrackBack w tym blogu jest moderowany. TrackBack URL do wpisu:
Komentarze
Gość: ANIUSIAIBOLUS, *.slubice.vectranet.pl
2010/01/27 12:40:46
WITAM! CHĘTNIE ZROBIŁABYM TĘ ROLADĘ, ALE JAKO LAIK KULINARNY( niestety) POTRZEBUJĘ KONKRETNYCH WYTYCZNYCH. JEŻELI MOŻNA PROSZĘ O RADĘ- JAKIE MIĘSO I ILE, JAKA TEMP. PIEKARNIKA I JAKI CZAS PIECZENIA. Z GÓRY DZIĘKUJĘ.
-
2010/01/27 13:23:01
Skontaktuję się z Autorką przepisu i może uda mi się uzyskać konkrety.
Pozdrawiam serdecznie :)