Blog > Komentarze do wpisu
Pasta z soczewicy
sn - 3 szklanki zimnej wody,
sn - 1 1/2 szklanki czerwonej soczewicy,
sn - sól,
k - bazylia,
g - kurkuma,
sł - masło (przynajmniej 1/2 kostki),
sł - kminek lub kmin rzymski,
o - czosnek,
o - pieprz,
o - czubryca czerwona,
o - garam masala (opcjonalnie),
sn - sól,
sn - bulion wegetariański,
k - sok z cytryny,
k - bazylia,
g - tymianek,
sł - masło (pasta powinna się dobrze smarować po wystygnięciu).
Jak pasta będzie miękka i kleista - wyłożyć do naczynia i pozostawić do wystygniecia.
...
Uwagi p.Ewy Dobek: kiedy do masy dodamy bułki tartej i zapieczemy w piekarniku, to będziemy mieli pyszny pasztet.
...
Przepis pochodzi z książki Kuchnia kreatywna, czyli gotowanie wg Pięciu Przemian Ewy Dobek i Tomka Gulińskiego.
środa, 24 czerwca 2009, ivka76

Polecane wpisy

  • Omlet z ziołami

    Jajecznych śniadań u nas nigdy dość, więc ciągle szukamy nowych inspiracji i połączeń smakowych. A jeśli dodamy do tego pieczywo z własnego pieca, to już śniada

  • Weekend z dynią w Galerii Ogrodniczej ZIELONE CENTRUM

    Zapraszamy w najbliższy weekend na spotkania z dynią... Będzie coś dla Małych i coś dla Dużych :)

  • Mamo! Szybko, szybko! Głodny jestem! :)

    Dziecko moje jedyne ostatnio nabawiło się zapalenia oskrzeli :( Siedzi więc mały mężczyzna w domu i narzeka, na zmianę z wymyślaniem cóż by tu zjeść. Apetyt sto

TrackBack
TrackBack w tym blogu jest moderowany. TrackBack URL do wpisu: