Blog > Komentarze do wpisu
Roladka z indyka z pomidorem i owczym serem
o - 1 sznycel z indyka (o wadze ok. 150g) opłukać pod bieżącą zimną wodą, osuszyć i posypać:
sn - solą,
k - skropić sokiem z cytryny,
g - szczyptą estragonu,
sł - skropić oliwą z oliwek,
o - świeżo zmielonym pieprzu.
Na tak przygotowanym sznyclu położyć:
sn - 1/2 plasterka gotowanej szynki, po czym sznycel zrolować i owinąć:
sn - 1/2 plastra boczku,
sł - roztopić 1 łyżkę sklarowanego masła.
o - obrać 1 małą cebulę; pokroić ją w drobną kostkę i podsmażyć na maśle,
k - 1 pomidora sparzyć, włożyć na krótko do wrzątku (nie gotować), przelać zimną wodą, obrać ze skórki, wyciąć nasadę łodyżki; pokroić w kostkę.
Do duszącej się cebuli dodać:
sn - szczyptę soli,
k - pokrojonego pomidora,
g - szczyptę kurkumy,
sł - 1/4 łyżeczki nirafinowanego cukru lub miodu,
o - 1/2 łyżki otartego oregano.
Wszystko wymieszać i krótko razem poddusić. Roladkę z indyka włożyć do warzyw, dusić pod przykryciem ok. 10min, potem dodać:
sn - szczyptę soli,
k - szczyptę bazylii,
g - 30dag owczego sera pokrojonego w kostkę.
Razem zagrzać.
Podawać z ryżem z curry.
...
Przepis oryginalny pochodzi z książki DR.OETKER Drób lekkostrawny i delikatny, a jego zamiana zgodna z PP jest mojego autorstwa.
niedziela, 07 czerwca 2009, ivka76

Polecane wpisy

  • Omlet z ziołami

    Jajecznych śniadań u nas nigdy dość, więc ciągle szukamy nowych inspiracji i połączeń smakowych. A jeśli dodamy do tego pieczywo z własnego pieca, to już śniada

  • Weekend z dynią w Galerii Ogrodniczej ZIELONE CENTRUM

    Zapraszamy w najbliższy weekend na spotkania z dynią... Będzie coś dla Małych i coś dla Dużych :)

  • Bitki wieprzowe

    S chab bez kości można wykorzystać nie tylko do przygotowania tradycyjnego kotleta schabowego, ale również małych i szybkich wieprzowych bitek. Ważne, że nie sm

TrackBack
TrackBack w tym blogu jest moderowany. TrackBack URL do wpisu: