Blog > Komentarze do wpisu
Jeżeli kupując mięso mam wybór indyk czy kurczak, za każdym razem wybieram indyka. Nigdy się na tym mięsie nie zawiodłam, a jego klasyfikacja do smaku ostrego daje spore możliwości kulinarne.
Tym razem będzie banalnie prosto - mięso i panierka z bułki tartej z przyprawami. Wypróbujcie!
...
Grillowane piersi z indyka
o - ok.500g piersi z indyka pokroić na niewielkie plasterki; każdy z nich maczać w roztrzepanym jajku, a następnie obtaczać w panierce:
k - bułka tarta,
g - 1/2 łyżeczki kurkumy,
sł - 1/4 łyżeczki mielonego kminku,
o - świeżo starty czarny pieprz,
o - granulowany czosnek,
o - suszone oregano,
o - curry,
sn - sól do smaku.
Piec na złoty kolor, najlepiej na patelni grillowej na oleju z pestek winogron.
...
.
...
Przepis jest mojego autorstwa.
środa, 12 sierpnia 2009, ivka76

Polecane wpisy

  • Omlet z ziołami

    Jajecznych śniadań u nas nigdy dość, więc ciągle szukamy nowych inspiracji i połączeń smakowych. A jeśli dodamy do tego pieczywo z własnego pieca, to już śniada

  • Weekend z dynią w Galerii Ogrodniczej ZIELONE CENTRUM

    Zapraszamy w najbliższy weekend na spotkania z dynią... Będzie coś dla Małych i coś dla Dużych :)

  • Bitki wieprzowe

    S chab bez kości można wykorzystać nie tylko do przygotowania tradycyjnego kotleta schabowego, ale również małych i szybkich wieprzowych bitek. Ważne, że nie sm

TrackBack
TrackBack w tym blogu jest moderowany. TrackBack URL do wpisu: