Blog > Komentarze do wpisu

Blog nieźle się przykurzył, ale obiecuję szybko powymiatać pajęczyny i regularnie już dodawać przepisy zgodne z Kuchnią Pięciu Przemian.
...
W jednym z Waszych komentarzy dostrzegłam prośbę o przepisy z rybą w roli głównej - proszę bardzo. Co prawda sama go jeszcze nie wypróbowałam, ale jeśli Wy to zrobicie, to koniecznie skomentujcie jak wyszła taka ryba.
...
Ryba smażona (filety)
sn - ok. 1/2 ryby, każdy kawałek:
k - pokropić sokiem z cytryny,
g - posypać kurkumą,
g - oprószyć odrobiną tymianku,
sł - pokropić olejem,
o - posypać imbirem, pieprzem czarnym i cayenne,
sn - posolić do smaku.
Odstawić na godzinę, a po tym czasie smażyć na oleju uprzednio panierując lub nie.
Uwagi Autorki przepisu:
podawać z ziemniakami z wody lub frytkami i marchewką duszoną i/lub z chrzanem.
...

...
Przepis pochodzi z Filozofii zdrowia A. Ciesielskiej.

czwartek, 22 kwietnia 2010, ivka76

Polecane wpisy

  • Omlet z ziołami

    Jajecznych śniadań u nas nigdy dość, więc ciągle szukamy nowych inspiracji i połączeń smakowych. A jeśli dodamy do tego pieczywo z własnego pieca, to już śniada

  • Weekend z dynią w Galerii Ogrodniczej ZIELONE CENTRUM

    Zapraszamy w najbliższy weekend na spotkania z dynią... Będzie coś dla Małych i coś dla Dużych :)

  • Bitki wieprzowe

    S chab bez kości można wykorzystać nie tylko do przygotowania tradycyjnego kotleta schabowego, ale również małych i szybkich wieprzowych bitek. Ważne, że nie sm

TrackBack
TrackBack w tym blogu jest moderowany. TrackBack URL do wpisu: